Hoi allemaal

Hi allemaal!

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Peter van Baarn. Al jaren lang laat ik mezelf inspireren door het Christendom. Ik ga daarom regelmatig naar de kerk en lees mijn kleinkinderen uit de bijbel voor. Een half jaar geleden merkte ik dat mijn kleinkinderen het niet zo interessant vonden als ik hen voor het slapengaan voorlas uit de bijbel. Ze vielen erg snel in slaap. Dat is natuurlijk wel een voordeel, maar voor hen is het niet leuk. En als je bij je opa mag logeren, moet het natuurlijk wel een feest zijn.

Daarom heb ik besloten om niet meer uit de bijbel voor te lezen, maar gewoon een leuk verhaaltje van Jip en Janneke of Nijntje. Hierdoor ben ik gaan inzien dat tijden nou eenmaal veranderen. Mijn kleinkinderen zijn niet met het christendom opgegroeid en krijgen dit ook niet op school mee. Ik begreep dit eerst niet. Ik begreep ook niet dat ze op hun school zo veel op computers aan het werken waren en alleen maar op het internet aan het surfen waren. Maar nu heb ik besloten om me meer te verdiepen in de dingen die mijn kleinkinderen geleerd krijgen op school en in hun dagelijks leven doen.

Op deze website zal ik dan ook gaan bloggen over dingen waar ik me over heb verbaasd de afgelopen tijd. Naast het feit dat ik ga schrijven hoe ik me erover verbaasd heb, ga ik me ook meer verdiepen in het onderwerp. Er zijn denk ik genoeg opa’s en oma’s die niet helemaal begrijpen wat de jeugd van tegenwoordig bezighoudt. Vandaar dat ik mijn ervaringen graag wil delen met behulp van deze blog. Ik hoop zo, mensen net zoals ik, te inspireren om de jeugd van tegenwoordig meer te accepteren en te begrijpen. Een stuk waar ik zelf trots op ben is het online casino stuk