Blogpost 3. Eten en drinken

Mijn kleinkinderen nodigen mij regelmatig uit om bij hun te komen eten. Meestal kookt hun moeder of vader dan. Eens in de zoveel tijd mogen de kinderen bepalen wat we gaan eten. Wanneer dit het geval is willen de kinderen altijd friet, pannenkoeken, hamburgers. Ook hier verbaas iik me over. Als hun ouders hen vaker laten kiezen zouden ze regelmatig ongezond eten. Vinden ze groente en fruit of een lekker stukje vis dan niet lekker?

Een keer toen we bij mijn kleinkinderen gingen eten, aten we friet met een kroket. Toen vroeg ik aan haar of ze dit echt het allerlekkerste vond wat er bestond. Ze zei volmondig ja. Maar verse groente vind ze ook lekker zei ze. Ze hoeft niet iedere dag friet te eten.

Max vertelde dat hij op school het vak verzorging krijgt. Hier leert hij alles over gezond eten en drinken. Ook leert hij hier koken. Een keer in de maand krijgen ze kookles. Als huiswerk moet hij dan ook een keer thuis koken. Dat vindt zijn moeder natuurlijk erg fijn. Hoeft zij weer een keer minder te koken.

Ik vind het ontzettend goed dat mijn kleinkinderen op school bezig zijn met gezond eten. Ik denk dat dat tegenwoordig ook wel nodig is, om te voorkomen dat ze niet iedere dag fastfood eten. Met Max heb ik afgesproken dat hij een keer bij zijn opa en oma komt koken. Ik ben benieuwd of hij het goed kan. Lees hierĀ  een blog over games.